Hard drive failure? Black Nav screen and error message - Acura Forum : Acura Forums

4th Gen TL Forum for the new 4th Gen TL!

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 04-24-16, 08:52 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 1
Question Hard drive failure? Black Nav screen and error message

I think I need a new hard drive. Every few days my Nav screen will be black with a message that says (from what I recall) "Application Error. Unable to initialize." I think that is what is says. Down in the right hand corner there is little number 6 displayed. I can't access anything that uses the screen such as audio settings or Nav/map. Luckily this car does display the a/c info and radio station on the radio screen. If I restart the car it will often come on correctly, but not every time.

I have a 2010 TL with Nav. About 50k miles. Is this diy for someone who is slightly handy, but by not close to being a mechanic? Is it the hard drive failing? Seems like something Acura should fix as it should not fail with such low miles.
wadesoldaura is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 Old 04-25-16, 08:19 AM
Acuraworld Preferred Vendor
 
Hondacuraplanet's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Buffalo, NY USA
Age: 45
Posts: 4,796
Garage
Send a message via AIM to Hondacuraplanet
Let's get in to the vehicle's diagnostic mode:

Start the vehicle, and at the disclaimer screen use the navigation display hard buttons:

Press and hold the MAP/GUIDE, MENU, and CANCEL, buttons for about 3 seconds. The display screen goes directly to the Select Diagnosis Items menu shown.

Self-Diagnosis Mode (runs the automatic diagnosis of the navigation system)

Detail Information & Setting (Can help you to manually diagnose the navigation system)

See what you can see there, and report back when you can



Tim Poliniak - ASE Certified Parts Specialist, 21 years with Acura/Honda

Acura of Peoria ~ www.oemacuraparts.com
Hondacuraplanet is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Acura Forum : Acura Forums > Luxury Sedans > TL > 4th Gen TL

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura Forum : Acura Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

Ad Management plugin by RedTyger