HFL locked howto reset without going to dealer? - Acura Forum : Acura Forums

3rd Gen TL Forum for the GV platform TL - 2004 to 2008.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 12 (permalink) Old 12-30-08, 03:59 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Smile HFL locked howto reset without going to dealer?

I just got bought a 07 TL with Navigation and everything works great, except for the Handsfree link. Everytime I press the button it says that I need to enter the 4 digit passcode which i dont have. And I have no idea what it is and the previous owner doesn't either. I tried the basic ones of "1 2 3 4" "0 0 0 0" and several other combos with no luck.

I read through the threads and almost all the solutions have been going to the dealer. I really don't want to go to the dealer so I am trying to find alternatives.

I saw 2 possible alternatives which were:

-Disconnecting the battery and connecting them both to each other for 15mins, however i didn't see them say it work with a TL with Navi..

-Was taking out the #7 fuse and putting it back on which would reset the HFL.

however, there hasn't been any confirmations on it working so I haven't done them yet. Has anyone been able to reset or bypass the code without having to take it to dealer?

Any reccomendations would be greatly appreciated!
DyTL07 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 12-30-08, 07:25 PM
Registered User
 
GeezerB's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 54
This operation clears the HFL of
your passcode, your paired phones,
all names in the HFL phonebook,
and all imported phonebooks.
Clearing is recommended before you
sell your vehicle.
Press and release the Talk button.
After the beep, say ‘‘System.’’ The
HFL response is, ‘‘System options
are setup and clear.’’
Press and release the Talk button.
After the beep, say ‘‘Clear.’’ The
HFL response is, ‘‘This process
will clear all paired phones, clear
all entries in the phonebook, and
clear the passcode. Is this what
you would like to do?’’
Press and release the Talk button.
After the beep, say ‘‘Yes.’’ The
HFL response is ‘‘Preparing to
clear all paired phones, all
phonebook entries, and the
passcode. This may take up to 2
minutes to complete.’’ Press and
release the Talk button. After the
beep, say ‘‘OK’’ to proceed, or say
‘‘Go back’’ or ‘‘Cancel.’’
If you said ‘‘OK,’’ after a short
period of time, the HFL response
is, ‘‘System has been cleared.
Returning to the main menu.’’

2008 TL w/Nav - Black - Radar WORK Varianza T1S 19"
GeezerB is offline  
post #3 of 12 Old 12-30-08, 07:49 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Thanks GeezerB, I will give that a try when I get off work and will let you know if that did the trick!
DyTL07 is offline  
post #4 of 12 Old 12-30-08, 11:35 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Dam it didnt work it doesnt even allow me to say system. When I press talk button the girl voice goes on and it says its locked and needs the 4 digit passcode.

Anyone else have any suggestions?
DyTL07 is offline  
post #5 of 12 Old 12-31-08, 01:11 AM
Registered User
 
petroxg's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Age: 37
Posts: 182
Did you buy your TL from a someone? When I bought mine brand new the dealer gave me a card with a few passcodes (might be 4 of them), I remember having one for audio system, 1 for navigation and I am assuming there must be one for Handfree Link as well.

And DO NOT disconnect your battery if you do not have any passcodes when you bought your TL. Cuz disconnect the battery will reset a few of your car electronics setting and you will be asked to enter passcode for your audio system as well (which means your stereo is disabled until you enter the correct passcode). My TL battery went dead on me once and that is how I know, but good thing I got all the passcodes with me to enter.

Either way, if I were you I would check with the person or dealer you bought your TL from 1st for passcodes, if not I think you will have no choice but to go to the Acura dealer.
petroxg is offline  
post #6 of 12 Old 12-31-08, 01:48 AM
Registered User
 
GeezerB's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 54
I would try to d/l the 07 manual & browse for the applicable section (assuming you don't have a hard copy). If you do, read it, as the part I quoted was from the 2008 manual I d/l from Acura.

2008 TL w/Nav - Black - Radar WORK Varianza T1S 19"
GeezerB is offline  
post #7 of 12 Old 01-02-09, 01:14 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 136
To the original poster. Your system has been "locked". This is most likely due to someone disconnecting the battery. The BEST way for you to get it reset is to take it to a dealership and pay them to unlock it for you. They can do this by looking up your car's serial number and then getting the codes listed in the system. These codes are often put in there by the dealership when they previously serviced the car under the prior owner. Of course, these codes should also be easily obtainable as most keep them in the original owner's manual. There are typically only two codes (one for the NAVI and one for the radio). These two codes are NOT the same. If you NAVI and radio both work already, then you should not be "locked out" of anything. Rather, you have to pair your phone as a new device in order to get it to work. This is also in the manual. If you bought a car and did not (for some reason) get a manual, I would be VERY suspicious of the source of the car (i.e. stolen or reposed?) in which case, you have to once again "bite the bullet" and realize that your purchase (without manuals) is going to cost you more than you planned.

2006 Highlander Hybrid Limited, NAVI, DVD, 3rd row
2004 TL NBP/Ebony/NAVI, 19" Privat Netz
2004 Lexus GX470 RSES/NAVI (Gone)
2001 CLK55 Silver (Gone - too fast)
1997 BMW 740iL Deep Purple (Gone - too many miles)
1987 Convertible Corvette Deep Red (Gone)
ndabunka is offline  
post #8 of 12 Old 01-07-09, 12:15 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 4
Took it to the dealer today and they tried resetting 2 times with no luck. They said that it might be a bad handsfree link and wanted to do a diagnostic on it but i had to go back to work. gahh..just want it to work..
DyTL07 is offline  
post #9 of 12 Old 02-01-10, 01:00 AM
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 1,353
Was having the same problem, took it to dealer it worked but after a week it wasn't working again.



Quote:
Originally Posted by DyTL07 View Post
I just got bought a 07 TL with Navigation and everything works great, except for the Handsfree link. Everytime I press the button it says that I need to enter the 4 digit passcode which i dont have. And I have no idea what it is and the previous owner doesn't either. I tried the basic ones of "1 2 3 4" "0 0 0 0" and several other combos with no luck.

I read through the threads and almost all the solutions have been going to the dealer. I really don't want to go to the dealer so I am trying to find alternatives.

I saw 2 possible alternatives which were:

-Disconnecting the battery and connecting them both to each other for 15mins cars, however i didn't see them say it work with a TL with Navi..

-Was taking out the #7 fuse and putting it back on which would reset the HFL.

however, there hasn't been any confirmations on it working so I haven't done them yet tires. Has anyone been able to reset or bypass the code without having to take it to dealer?

Any reccomendations would be greatly appreciated!

trev0006 is offline  
post #10 of 12 Old 03-03-10, 10:47 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 2
Just did it today, call you local locksmith and ask them if they have GNA600 tool (dealer scan tool), it is take him 5 min, go to - electronics - hands free link - cancel all passwords !
Klmauto is offline  
post #11 of 12 Old 06-16-10, 07:52 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 1
I have a 2006 Acura TL and have the same problem. I cannot access the System because the Handsfeee is locked and I don't know how to reset it.
jerryK2195 is offline  
post #12 of 12 Old 08-31-11, 01:47 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 1
mine is a 06 mdx but 9999 was my 4 digit code. hope that works for you
pthrush is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Acura Forum : Acura Forums > Luxury Sedans > TL > 3rd Gen TL

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura Forum : Acura Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

Ad Management plugin by RedTyger