Blower motor & radio problems in '91 Teg - Acura Forum : Acura Forums

Integra Forum related to the Acura Integra

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 03-16-05, 11:27 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Age: 41
Posts: 3
Blower motor & radio problems in '91 Teg

Hello all. Got an intermittent problem where blower motor and radio simultaneously stop working. Had a quick look in Haynes manual wiring diagrams for clue as to where to look in the car for possible common "bad" ground location as cause for problem, but no luck.

Anyone with any thoughts as to where I might look or if I'm on the right track.

Thanks in advance.
sup_duster is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 03-16-05, 01:53 PM
Integra Mod
 
spyder5786's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Chicago
Age: 31
Posts: 7,146
Blower motor? Are you talking about your a/c condensor? So do they both go on and off intermittently?

btw Welcome to Acuraworld

<img src="http://www.acuraworld.com/~hafid/sig/integrasig.jpg">

Tirerack Upgrade Garage
spyder5786 is offline  
post #3 of 6 Old 03-16-05, 05:18 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Age: 41
Posts: 3
Blower motor.....for climate control. Motor for pushing heat/cool through ducting. If radio doesn't work, then it's a sure thing that the blower motor isn't either. Problem always occurs simultaneaously, never independently from one another.

Last edited by sup_duster; 03-16-05 at 05:21 PM.
sup_duster is offline  
 
post #4 of 6 Old 03-16-05, 10:33 PM
Integra Mod/2nd Gen Guru
 
Acura2g's Avatar
 
Join Date: Feb 2003
Location: Duxbury, VT
Age: 33
Posts: 4,757
Send a message via AIM to Acura2g
When does it go off, is there a certain condition that makes it go off, i.e. bump or turning?

The ground for everything is on the passanger side floorboard wall, the small piece directly below the dash on the right hand side. you remove that panel and you'll see a bunch of wires bolted to the matel part of the car.. (you'll see what i'm talking about when u remove it). It could be a ground issue but then other devices should stop working as well.

I looked up the diagram too just as a refresher but i already knew that they are on completely different circuits due to the power the a/c / heater circuit takes to be powered.

Another possiblity i'm thinking is the ingnition wire.. The blower and radio both require a power singal from the ignition to turn on.. thats why both can't be turn out without a key, unlike other devices such as interrior lights. So i would check the ignition wire going into the cd-player and blower motor.. then check the ground.

 CARS:
Sold & Crushed:
90' Integra 4-Dr LS | 92' Integra 2-Dr GS | 95 Legend Type-II | 95 Legend LS |99 3.2 TL

Current:


2007 Honda Pilot LX97' 3.0L CL (My Girl's Car)

Cobra Radar Detector XRS-9330
Ipod Installed
Clarion NX 500 with Backup Camera

OEM Fog Lights


Clear Bumper Signals
Acura2g is offline  
post #5 of 6 Old 03-17-05, 10:22 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Age: 41
Posts: 3
Smile

Thanks for the reply. I'll keep you posted on my findings. Very much appreciated.
sup_duster is offline  
post #6 of 6 Old 06-13-17, 10:33 PM
Awaiting Confirmation
 
Join Date: Jun 2017
Posts: 1
Quote:
Originally Posted by sup_duster View Post
Hello all. Got an intermittent problem where blower motor and radio simultaneously stop working. Had a quick look in Haynes manual wiring diagrams for clue as to where to look in the car for possible common "bad" ground location as cause for problem, but no luck.

Anyone with any thoughts as to where I might look or if I'm on the right track.

Thanks in advance.
I'm sure you have checked the fuse like most people would. If you connect the motor to constant power and the blower works check the resistor. If you have replaced the resistor ($30-42) and still have no luck then it is your ignition switch! The blower motor has no relay, power comes directly off the switch (blue and white wire connect to your switch). I have looked high and low on the net looking for a relay before looking up wire schematics to find this out.

P.S. Have a radio or cigarette lighter issue? Could be the same issue, it is also connected to the ignition switch. Radio quit working five years ago and just started working after replacing the switch!
cacgaines is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Acura Forum : Acura Forums > Luxury Coupe / Hatchback > Integra

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura Forum : Acura Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

Ad Management plugin by RedTyger