vibration at 65-70 mph - Acura Forum : Acura Forums
2nd Gen TL Forum specific to the Acura TL, 1999-2003.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 08-02-19, 10:58 PM Thread Starter
Awaiting Confirmation
 
Join Date: Aug 2019
Posts: 1
vibration at 65-70 mph

I have an 03tl S. I get a little vibration on the highway at 60-70 mph, but I cant figure out if its from the engine, suspension or wheel/tires. Its worse in 5th gear and diminishes when I shift to 4th. It almost feels like the engine is lugging. Just to make sure I had all tires balanced, etc. O2 sensor is a though, too. Anybody with some ideas?
KenI is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 08-06-19, 08:21 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 11
Ken - the change in gears == engine rpm. For the age of your car, I'd suspect engine mounts. the rubber just rots out (have one in my driveway). Live with it or invest a weekend swapping them out.

cg
cgilley is offline  
post #3 of 4 Old 08-06-19, 10:27 PM
Registered User
 
Zedicous's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Slidell, LA.
Age: 50
Posts: 27
Usually vibrations under 60mph are tires, above 60mph axles. But from what you're saying it does sound like mounts, probably the back one. One an older car id change them all, not just the one, parts like that usually aren't to expensive now a days.
Zedicous is offline  
 
post #4 of 4 Old 08-08-19, 08:43 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2019
Location: United States
Posts: 23
I think you should upgrade your car, as it looks like a little bit old. Or maybe you have to replace some of the parts that made this issue!

Auto transport city the best leading platform for the shippers and customers to ship their cars within secure payment and 24/7 support assistance. reliable car carriers company
saramoore673 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Acura Forum : Acura Forums > Luxury Sedans > TL > 2nd Gen TL

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura Forum : Acura Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

Ad Management plugin by RedTyger