'92 Integra won't start... - Acura Forum : Acura Forums
Do It Yourself No more whining, "I don't know how!!!!!" Suck it up and try, babies! Posts in this forum are moderated, so it may take time for your post to display.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-12-12, 11:12 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
'92 Integra won't start...

Hi.

I have a 1992 Acura Integra. I love the car and its been good to me so far, but sometimes when I turn the key it just doesn't start. The starter sounds healthy. I end up trying a few times, waiting a minute, trying a few more times and then it just works.

This behavior is spotty; it seems to come and go.

Any idea whats going on here?
Scogg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 Old 10-12-12, 11:41 AM
AW Detailing Wanker
 
S2K2K4's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: East TN
Posts: 16,331
Garage
Send a message via AIM to S2K2K4 Send a message via Yahoo to S2K2K4 Send a message via Skype™ to S2K2K4
On the times when you turn the key and it doesn't start... What does happen? Does the motor turn over or not?


Our Father, who art in Autos, hollowed be thy frame. Thy Horsepower come, Thy torque be fun, in Imports as in Domestics. Give us this day our daily fuel, and forgive us our hooning, as we forgive those who hoon against us, and lead us not into chrome accents, but deliver us from rice. For thine is the Cam, and the Piston, and the Rod, for ever and ever. Or until they break.. Amen.
S2K2K4 is offline  
post #3 of 6 Old 10-12-12, 12:14 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
I don't *think* so

The starter makes its normal sounds (ie, not just clicking) but the activity is starter only.

I don't know cars well enough but I think that there is no ignition going on. Its not like it almost starts then sputters; it actually just starts or doesn't start.

Sorry, its tricky to describe sounds. I don't think that the engine is turning over as the only sound I hear is starter.
Scogg is offline  
 
post #4 of 6 Old 12-26-12, 09:39 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 3
The main relays in these early 90s Hondas are known to go bad. Try taking out the main relay circuit board and checking for cracked soldering. You can fix it with a soldering iron if you're cheap or you can buy a new one for 50 bucks.
NuclearFlea is offline  
post #5 of 6 Old 12-28-12, 10:28 AM
AW Detailing Wanker
 
S2K2K4's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: East TN
Posts: 16,331
Garage
Send a message via AIM to S2K2K4 Send a message via Yahoo to S2K2K4 Send a message via Skype™ to S2K2K4
Yeah the PGMFI Relay (also known as the main relay) is known to go bad. Before you rip it all out though, when you turn the key to position II, do you hear a humming for a second from under the back seat? If so then your PGMFI relay is fine and you probably have an electrical issue in the ignition system. Ignition coils and modules are known culprits for no start conditions as well.


Our Father, who art in Autos, hollowed be thy frame. Thy Horsepower come, Thy torque be fun, in Imports as in Domestics. Give us this day our daily fuel, and forgive us our hooning, as we forgive those who hoon against us, and lead us not into chrome accents, but deliver us from rice. For thine is the Cam, and the Piston, and the Rod, for ever and ever. Or until they break.. Amen.
S2K2K4 is offline  
post #6 of 6 Old 03-05-13, 06:15 AM
Banned
 
Join Date: Mar 2013
Posts: 45
Quote:
Originally Posted by Scogg View Post
Hi.

I have a 1992 Acura Integra. I love the car and its been good to me so far, but sometimes when I turn the key it just doesn't start. The starter sounds healthy. I end up trying a few times, waiting a minute, trying a few more times and then it just works.

This behavior is spotty; it seems to come and go.

Any idea whats going on here?
Some time it happens because of gearbox, Did you check this?
deepti is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Acura Forum : Acura Forums > Featured Forums > Do It Yourself

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura Forum : Acura Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome