Acura TL 2008 cranks but doesn't turn over - Acura Forum : Acura Forums
3rd Gen TL Forum for the GV platform TL - 2004 to 2008.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 06-15-19, 07:51 PM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 1
Acura TL 2008 cranks but doesn't turn over

Hopefully this is the right place to post. I just bought an Acural TL 2008 used but clean record about 6 weeks ago. Ran into my first "big" problem. The car cranks but doesn't turn over. This originally started a week ago when the car did not want to turn off even when the key was taken out of ignition. The engine wouldn't stop running. I had to take out the fuel pump fuse to turn it off (probably not ideal but couldn't deal with the problem too long, had to start work). After I got out of work the car barely started enough to drive home but would not turn off once outside the house. I was forced to take out the fuel pump fuse again because I did not know other solutions. The car cranks but doesn't turn over, no matter how many times attemped. Once I fully take out the key it stays on with all lights in the dashboard and makes a clicking noise around starter/battery area. For about 30-45 seconds then automatically stops but remains on. What is the issue? Anything I can try first? I can share a 60 second video with anyone through google drive. The only issue before that is the negative cable came off fully had to buy a new one because it was dead. Thank you for any help.
vitaliyk is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 06-18-19, 06:46 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 11
First question, have you checked for a spark? Take a plug out, put it back in the boot, ground it to a metal part of the engine and crank it. Look for a spark. If none, you have an electrical or computer control problem.

Because the engine will not shut off, and your earlier problem with battery ground, Im pretty sure your problem is electrical, either the ignition switch, or a relay between the ignition swith and starter solenoid.

If you can read an electrical schematic, you can chase this down. If not, take the car to a dealer, or skilled mechanic. You could throw a lot of parts at this and not fix it.
Astrobuf is offline  
post #3 of 3 Old 06-18-19, 07:14 PM
Registered User
 
Zedicous's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Slidell, LA.
Age: 50
Posts: 24
Sounds like it was a stolen car, i'd start by looking at the keyed ignition.
Zedicous is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Acura Forum : Acura Forums > Luxury Sedans > TL > 3rd Gen TL

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura Forum : Acura Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome
 

Ad Management plugin by RedTyger