Help with a 1993 integra - Acura Forum : Acura Forums
Integra Forum related to the Acura Integra

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 10-01-18, 01:04 AM Thread Starter
Registered User
 
Join Date: Oct 2018
Posts: 2
Help with a 1993 integra

The car starts with a little love and idles at about 3k until it’s warm. Then it gets stuck at around 1.5k. It revs fine and sounds smooth at upper mid and high rpm. Once it’s in gear it struggles to run and barely moves. I feather the gas and it’ll go, but slowly backfiring and chugging. Once it’s going in the mid to high rpms it’s fine. Have to shift into neutral at a stop or it’ll die. Replaced the distributor wires plugs and tps. No love. Gets fuel fine, the exhaust smells really rich. Smells like burnt toast and paper by the drivers side door, but no smoke and nothing looks or feels hot or burnt under the hood. It is leaking air somewhere around the intake manifold but I can’t tell where or how bad. You can hear air moving. Also has a cold air intake with a spectre cone. Please help me. I have tried everything I can think of. My mechanic next door couldn’t figure it out either but he also only works on primarily trucks and Chevy parts.
Maki_BM is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Acura Forum : Acura Forums > Luxury Coupe / Hatchback > Integra

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Acura Forum : Acura Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome